Thursday, March 27, 2014

KURUTULMUŞ FASULYE YEMEGİ



kurutulmus fasulye yemegi 1
Annem yazadan köyde kurutmuştu fasulyelerimi.Açıkçası ilk defa yemegini yazpıyorum ve bu kadar lezzetli olabilecegini tahmin etmemiştim.Bilseydim önceden yapardım.Ben zeytinyaglısını yaptım ama eminim etliside çok güzel olacaktır.Daha sonra onuda deneyecegim.Şimdilik bununla idare edeceksiniz.Aslında taze fasulye pişirmeden pek farkı yok sadece kurutulmuş fasulyeleri haşlıyorsunuz o kadar.

KURUTULMUŞ FASULYE TARİFİ:

ZEYTİNYAGLI KURUTULMUŞ FASULYE TARİFİ:



  • İstenilen kadar kurutulmuş fasulye


  • 1 adet kuru sogan


  • yazdan hazırladıgınız domates rendesi


  • 2 diş sarımsak


  • domates ve biber salçası karışımı


  • tuz,karabiber,pulbiber


  • zeytinyagı


  • 1 tatlı kaşıgı toz şeker

Fasulyeleri yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ekleyin ve fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın.Ayrı bir tencereye zeytinyagını alın ve üstüne ufak dogradıgınız soganları ekleyin.Soganlar renk degiştirince ufak dogranmış sarımsagı ve salçasını ekleyin.Bir miktar kavrulduktan sonra üstüne haşlamış oldugunuz fasulyelerin suyunu süzerek ekliyoruz.Üstüne bahartlarını ve şekerini ekliyoruz en son olarakda domates rendesi ekleyiyoruz.Domates rendesinin suyu yeterli geliyor ama siz isterseniz ekstradan 1 çay bardagı sıcak su ekleyebilirsiniz.Bütün malzemeler pişince yemeginiz hazırdır.Yanına bol tereyaglı bir bulgur pilavı çok yakışıyor.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment