MALZEMELER
Yarım kilo barbunya
* 2 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet domates ya da iki yemek kaşığı salça
* 10 diş sarımsak
* Maydanoz
* 1 çay kaşığı şeker
* Tuz
YAPILIŞI
Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanır. Boyalı suyu süzülür. bir tencereye yağ, doğanmış soğan, sarımsaklar, ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır, ilave edilir. Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates veya salça konur. Şeker ve tuz ilave edilir, haşlanmış fasulyelerde konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip fasulyeler pişirilince söndürülür. Servis tabağına aktarılarak soğuması için bir yerde bekletilir.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.Servis yapılır.
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment