milföy, POĞAÇALAR-BÖREKLER, soda, sodalı milföy börek nasıl yapılır, yufka, yufkalı milföylü börek nasıl yapılır,
{[['']]}
BU ÖLÇÜ BÜYÜK FIRIN TEPSİSİ İÇİNDİR. DAHA KÜÇÜK TEPSİDE YETERİ KADAR MİLFÖY VE 1 ADET YUFKA KULLANINIZ.
Milföyleri dolaptan çıkarıp biraz çözülmelerini bekleyiniz.
Açarken kenarlara bastırırsanız milföyler kabarmaz.
Dilediğiniz iç malzemeyle yapabilirsiniz. Ben 1 tepsi peynirli, 1 tepsi kıymalı yaptım.
Böreğinizi hazırlayıp, dolaba koyabilirsiniz. Misafirleriniz geldiğinde pişirip, sıcak servis yapabilirsiniz.
Bu börekte yağ kullanılmıyor. Milföyün kendi yağı yeterli oluyor.
· MALZEMELER:
· 1 paket milföy ( 1 kilo)
· 2 adet yufka
· İÇ MALZEMESİ İÇİN:
· 1 kalıp böreklik beyaz peynir
· maydanoz
· SOSU İÇİN:
· 1 şişe soda
· 2 adet yumurta
· YAPILIŞI:
· Milföylerin uç kısımlarını inceltmeden iki adet milföyü yan yana hafifçe büyütünüz.
· Yağlanmış fırın tepsisine yeteri kadar milföyün 1. katını yerleştiriniz.
· Üzerine kenarları dışarıda kalacak şekilde yufkayı seriniz.
· Kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırıp yufkanın üzerine serpiniz.
· Yufkanın kenarlarını düzgünce üzerlerine kapatınız
· Kalan milföyleri de aynı işlemden geçirip en üste yerleştiriniz.
· Böreği dilimlere kesiniz.
· Bir kapta yumurta ve sodayı çırpıp böreğin zerinden her yanına dökünüz.
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.
· AFİYET OLSUN
Yazıyı paylaşın :
No comments:
Post a Comment