Monday, November 25, 2013

ev lahmacunu$

Merhabalar degerli web sitesi takipçilerimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün ev lahmacunu$ yazisini paylasmaya karar verdik.


ev lahmacunu 1

Herkese Günaydın,

Mutlu, keyifli, huzurlu bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum :))

Uzunca bir süredir lahmacun yapmayı istiyordum ve nihayet ben de lahmacunu denedim. İyi ki de denemişim nefis oldu, akşam yemeği için ahzırladım, parmaklarımızı yedik :)) Yok böyle bir tat... Hazırlara taş çıkartır vallahi. 

Artık lahmacunumuzu evimizde miss gibi kendimiz hazırlıyoruz. Dışarıda yediklerimizin içinde neler var, hijyen mi, bilmeden yemektense tertemiz ve daha lezzetli kendimiz yaparız çok daha iyi...

Ben bu tarifi çok sevdiğim ablam Pembe Kekik'ten aldım. Birebir uyguladım sonuç mükemmel. Kendisine buradan bu güzel tarifi bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum, mutlaka deneyin. Benim favorilerim arasında yerini almış bulunmakta, haberiniz ola :))

İşte size ev yapımı nefis lahmacunun tarifi;




ev lahmacunu 2

Malzemeler:

5 su bardağı un,

1 pkt instant maya,

1 tatlı kaşığı toz şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

1,5 su bardağı ılık su


Harcı için:

400 gr orta yağlı kıyma,

4 ad. domates,

3 orta boy soğan,

2 sivri biber,

1 diş sarımsak,

3 çorba kaşığı zeytinyağı,

yarım demet maydanoz,

yarım demet dereotu,

1 çorba kaşığı Tat domates salçası,

tuz, karabiber ve kırmızı pul biber




ev lahmacunu 3

Yapılışı:

Öncelikle hamurunu hazırlayalım. Bir kabın içine unumuzu eleyelim. İnstant mayayı unun üzerine serpelim. Şekerini ve tuzunu da ekleyelim. En son olarak  ılık suyu yavaş yavaş hamura ekleyip yoğuralım. İyice yoğurduğumuz hamuru  üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim. Hamurumuz mayalanırken biz de harcımızı hazırlayalım. Domatesin kabuklarını soyalım. Soğan, sarımsak ve biberi. Domatesleri, soğanları, sarımsağı, biberi, salçayı ve zeytinyağını robottan geçirelim. Maydanoz ve dereotunu da ince kıyım doğrayalım. Genişçe bir kabın içine kıymayı, dereotu, maydanozu, robottan geçirdiğimiz tüm malzemeyi ve baharatları da ekleyip elimizle yoğuralım. Bütün tatlar birbirine geçsin. Sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım ve bezeler yapalım. Tezgaha çok az un serpip merdane ile bezemizi 20 cm çapında açalım. Üzerine iç malzememizden bolca koyalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.   Önceden ısıtılmış 200 'C deki fırında 15 dk pişirelim. Fırında çok kalırsa kuruyor bunu da unutmayalım. 

Sıcak sıcak lahmacunlarımızın yanına bol köpüklü ayran ile servis yapalım :)))

Afiyet Olsun...


Not: İnstant maya yerine 1 tatlı kaşığı kuru maya da kullanabilirsiniz. Ilık suyun içinde mayayı eritip daha sonra una ilave ediniz ...


Bu konu ile alakali daha fazla bilgi inceleyebileceginiz degerli bir web sayfasi : kolay lahmacun tarifi

No comments:

Post a Comment